این نکات که براساس مطالعات و تحقیقات متعدد ارائه شدهاند کمک میکنند بحثها و گفتگوهای سازندهتری داشته باشید.
هر فردی که روابط عاشقانه را تجربه کرده باشد میداند که اختلافنظر و دعوا غیرقابلاجتناب است. وقتی دو نفر مدتزمان زیادی را کنار هم سپری میکنند و زندگیهایشان در هم گره میخورد، ممکن است هرازگاهی به اختلاف بخورند. این اختلافنظرها ممکن است بزرگ یا پیشپاافتاده باشد، از شام چی بخوریم گرفته تا اینکه آیا تربیت فرزندان براساس آموزههای دینی باشد یا نه.
این حقیقت که در رابطهتان اختلافنظر وجود دارد نشانهی این نیست که مشکل جدیای رابطهتان را تهدید میکند. درواقع، این اختلافنظرها اگر بهدرستی مدیریت شوند میتوانند حتی باعث رشد رابطهتان شوند.
اگر هیچوقت با هم دعوا نکنید یا درمورد مشکلی با هم حرف نزنید، هیچوقت موفق به حل مشکلاتتان نخواهید شد. اگر بهطور سازندهای با مشکلاتتان برخورد کنید، درک بهتری درمورد همسرتان پیدا میکنید و به راهحلی دست پیدا خواهید کرد که به نفع هر دوی شما باشد. از طرف دیگر، این احتمال وجود دارد که مشکلی تشدید شده و موجب بروز خصومت شود. در زیر به ۱۰ نکتهای اشاره میکنیم که کمکتان میکند راهحلهای سازنده برای مشکلاتتان پیدا کنید.
حل مشکلات زناشویی با این ۱۰ قانون
۱. رُک باشید.
بعضی وقتها آدمها نمیتواند صاف و پوستکنده بگویند که چهچیزی اذیتشان میکند و درعوض از روشهای غیرمستقیم برای بیان ناراحتیشان استفاده میکنند. یک طرف ممکن است طوری با دیگری صحبت کند که یک دشمنی زیرپوستی از آن احساس شود. یا اینکه با تند و تند عوض کردن موضوعات مختلف نخواهید درمورد مشکل اصلی درست حرف بزنید. این روشهای غیرمستقیم برای ابراز عصبانیت بههیچعنوان سازنده نیستند چون طرفمقابل به درستی نمیفهمد که مشکل اصلی کجاست و چطور باید واکنش دهد.البته متوجه میشود که همسرش ناراحت است ولی این فقدان صراحت باعث میشود مشکل بدون راهحل بماند.
۲. بدون سرزنش کردن همسرتان، درمورد احساستان حرف بزنید.
جملاتی که به صورت مستقیم شخصیت طرفتان را زیرسوال میبرد برای رابطه بسیار مضر است. اگر مردی که از حسادت همسرش کلافه شده است بگوید «واقعاً آدم غیرمنطقیای هستی» باعث میشود که همسرش وارد حالت دفاعی شود و بحث را به بیراهه بکشد.
یک استراتژی بسیار سازنده استفاده از جملاتی است که با «من» شروع میشود و ترکیب کردن آنها با «توصیف رفتار». این جملات روی احساس شما تمرکز دارد، بدون اینکه همسرتان را در جایگاه متهم بنشاند و توصیف رفتار هم روی رفتار خاصی که از همسرتان سر زده است تمرکز دارد نه یک نقص شخصیتی. بهعنوان مثال، این مرد در چنین شرایطی میتواند بگوید، «من از اینکه مدام طی مکالمههای خیلی عادیم با زنهای دیگه بهم میگی دارم باهاشون لاس میزنم ناراحت میشم.» این تاکتیکها بسیار صریح و مستقیم هستند ولی شخصیت طرفمقابلتان را زیر سوال نمیبرند.
۳. هیچوقت نگویید «هیچوقت» (یا »همیشه»).
وقتی درمورد یک مشکل صحبت میکنید باید سعی کنید از کلگویی درمورد همسرتان اجتناب کنید. جملاتی مثل، «تو هیچوقت تو کارهای خونه به من کمک نمیکنی» یا «تو همیشه فقط مشغول گوشیت هستی» باعث خواهد شد که همسرتان حالت دفاعی پیدا کند. این استراتژی باعث میشود همسرتان هم سعی کند شکایتهای مشابه از شما بکند و بحثتان را به هیچجا نخواهند رساند. تاکید میکنیم به هیچعنوان نباید کاری کنید که همسرتان وارد حالت دفاعی شود.
۴. موضوع بحث را انتخاب کنید.
اگر میخواهید بحثی سازنده داشته باشید، باید هر بار روی یک موضوع مشخص بحث کنید. زوجهای ناراضی معمولاً در طول بحثها موضوعات مختلفی را وسط میکشند. وقتی میخواهید مشکلات شخصیتان را حل کنید، هیچوقت از این استراتژی استفاده نمیکنید.
تصور کنید میخواستید درمورد اینکه باید فعالیت ورزشی بیشتری وارد برنامهی روزانهتان کنید فکر کنید. مطمئناً تصمیم نمیگیرید که در چنین زمانی به اینکه چطور میتوانید پول بیشتری برای زمان بازنشستگی پسانداز کنید، کمدتان را چطور مرتب کنید، یا اینکه با یک موقعیت بد در محلکار چطور برخورد کنید هم فکر کنید.