هوش مصنوعی مایکروسافت توانسته در یک آزمون استاندارد درک مطلب نمرهای بیش از نمره میانگین انسان در این آزمون کسب کند که این مطلب نشان میدهد کم کم ماشینها در حال پیشی گرفتن از انسان حتی در اموری مانند مطالعه و درک و استنتاج از اطلاعات کسب شده هستند.
این آزمون استاندارد را دانشگاه استنفورد ترتیب داده و هوش مصنوعی مایکروسافت با کسب امتیاز بسیار خوب 82.650 توانسته در صدر هوشمندترین موجودات روی کره زمین در عرصه درک مطالب خوانده شده قرار گیرد. حضور هوش مصنوعی مایکروسافت در این آزمایش پس از آن انجام شد که هوش مصنوعی شرکت علی بابا چند روز قبل در این آزمون شرکت کرده بود و توانسته بود با کسب نمره 82.440 از میانگین نمره کسب شده توسط انسان در این آزمون که 82.304 است عبور کند. اما صدرنشینی این غول چینی طولی نکشید، چرا که هوش مصنوعی مایکروسافت چند روز بعد در این آزمون شرکت کرده و توانسته رتبه یک را از آن خود کند.
فناوری پیشرفته امروزی این امکان را به هوش مصنوعی داده است تا پس از مطالعه یک متن به سوالاتی که جواب آنها بهصورت مستقیم در متن اشاره نشده پاسخ دهد. برای مثال کافی است تا یک مقاله از ویکی پدیا در مورد دکتر هو را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهیم و هوش مصنوعی قادر است مثلا به این سوال که "اسم کشتی دکتر هو چیست؟” پاسخ دهد، آن هم در شرایطی که پاسخ سوال بههیچ عنوان صراحتا در متن نیامده است.
مایکروسافت و علی بابا زمینههای کاری کاملا متفاوتی دارند و طبیعتا کاربرد هوش مصنوعی برای آنها کاملا متفاوت است. مدیران این غول فروش چینی عنوان کردهاند که از هوش مصنوعی خود در جهت استفاده در اپلیکیشنها و سرویسهای مختلف نظیر سرویسدهی به مشتریان، پاسخدهی آنلاین به بیماران، هدایت بازدیدکنندگان موزه استفاده خواهند کرد تا بدین طریق نیاز به حضور انسانی را در چنین زمینههایی کاهش دهند.
اما مایکروسافت بیشتر در پی آن است تا بیش از پیش هوش مصنوعی خود را در بخشهای مختلف سرویسهای خود نظیر موتور جستجوی بینگ ادغام کند تا این موتور جستجو عملکرد بهتری در قیاس با گذشته پیدا کند. چرا که دید کلی مایکروسافت و مدیرعامل این شرکت به هوش مصنوعی بدین صورت است که هوش مصنوعی باید در کنار انسان قرار گیرد تا این دو با کمک هم بتوانند کارها را بهتر بهپیش ببرند.