رابطه پدر با دخترش یک پیوند عاطفی متفاوت است. زنانی که فرصت آن را داشتهاند که در کودکی در رابطه عاطفی درستی با پدر قرار بگیرند همواره از یادآوری گذشته احساس خوشایندی خواهند داشت.
یک رابطه عمیقا عاطفی با پدر برای یک دختر نهتنها تجربههای کودکی او را ویژه و متفاوت میسازد بلکه او راه تعامل درست با مردان را در آینده نیز میآموزد. اگر پدری در رشد و پرورش فرزندش حضور نداشته باشد و یا نتوانسته باشد تعامل درستی با او ایجاد کند، با فرزند دخترش بازی نکرده باشد، در مورد ویژگیهای خودش حرف نزده باشد، احساسات و افکارش را نشان نداده باشد درک فرزندش را از تعامل با مردها محدود میکند.
یک ارتباط عاطفی مناسب با پدر در شکلگیری شخصیت کودک، احساسات و اعتماد به نفس او نقش مهمی دارد.
به عنوان یک والد به ویژه به عنوان یک پدر خوب است که توجه بیشتری به رابطه پدر ـ فرزندی داشته باشید و نقش خود را در این مساله نادیده نگیرید. اگر مادر هستید باید تلاش کنید به پدر و فرزند کمک کنید تا این رابطه را حفظ کنند اگر پدر هستید باید یاد بگیرید که نقش خود را به خوبی ایفا کنید. این بسیار مهم است که فرزندتان تصویر درستی از پدرش داشته باشد.
او باید بداند با چه کسی زندگی میکند، او نیاز دارد پدرش را بشناسد، روی حضور او حسابی باز کند و نیازهای عاطفیاش را با پدرش مطرح کند.
پژوهشها نشان میدهند که زنانی که در کودکی توانستهاند در یک ارتباط عاطفی معنادار با پدر خود قرار بگیرند کمتر دچار استرس میشوند، تصویر مثبتی از مردان دارند، اعتماد به نفس بیشتری دارند و انتخابها و عملکردشان در زندگی بهتر از کسانی است که نتوانستهاند این ارتباط را شکل بدهند.
چگونه میتوانید پدر تاثیرگذاری باشید؟
پدری که رویکرد مثبتی به زنان دارد
یک پدر خوب زنان را تحقیر نمیکند. او جکهایی نمیگوید که بار جنسی با هدف تحقیر زنان دارند. او به زنان به عنوان یک جنس شکننده، یک ابزار، یک خدمتگزار و یک فرصت برای بهرهبرداری نگاه نمیکند. یک پدر خوب آنقدر هوشیار هست که بداند آنچه میگوید و رفتارهایش در ایجاد تصویر زنی دختر کوچکش نقش دارد. او همواره تلاش میکند تا ارزش زنها را با مردها برابر بداند.
پدری که مشوق فرزندش برای رسیدن به هدفهاست
پدر خوب، پدری الهام بخش است. او همواره تلاش میکند تا فرزندش رویاها و خواستههایش را دنبال کند. او معتقد است که فرزندش باید به موفقیت برسد. کودکان معمولا به والدین خود در راه موفقیت به والدینشان توجه میکنید. مسئولیت را به گردن مادر نیندازید و باور داشته باشید که سهم مهمی در موفقیتهای فرزندتان دارید.