رژیم غذایی سالم نه تنها، سلامت جسم را تضمین می کند بلکه روح و روان را بی نصیب نگذاشته و فرد را از پیوستن به دایره افسردگی و بیماری های روحی خارج می کند. این در حالی است که در دنیای مدرن امروز، اختلالات روحی روانی با ورود غذاهای آماده و فست فود به عرصه زندگی تشدید شده است.
اضطراب و افسردگی از جمله اختلالات روانی است که شیوع بالایی در جوامع پیشرفته و در حال توسعه دارد. موضوعی که پیش از این قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در سخنانی به افزایش آمار افسردگی در سطح جهانی اشاره کرده و گفته بود، از نظر بار بیماریها، افسردگی رتبه چهارم را دارد و براساس پیش بینیها در سال 2030 بیماری افسردگی در رتبه دوم بیماریها قرار خواهد گرفت.
وزیر بهداشت همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود، افسردگی در میان زنان را شایع تر عنوان کرد و افزود: در دنیا 350 میلیون نفر به بیماری افسردگی مبتلا هستند و در کشور ما نیز 16.8 درصد زنان و بیش از 10 درصد مردان افسرده هستند.
بر اساس مطالعات جدید علم پزشکی، عوامل تغذیه ای نقش بسزایی در بروز یا سرکوب اختلالات روحی دارند به این معنا که انتخاب غذاهای سالم و مناسب از لازمههای داشتن روح و جسم سالم است. موضوعی که خبرنگار علمی در گفت و گو با حبیبی کارشناس تغذیه، ضرورت توجه به مواد غذایی برای پیشگیری از افسردگی را مورد بررسی قرار داد.
به گفته حبیبی، تغذیه سالم و مغذی یکی از عوامل پیشگیرانه در افسردگی است البته در صورتی که با شناسایی درست مواد غذایی و همراهی فرد مبتلا همراه باشد.
**غذاهای فوری، تشدید کننده افسردگی
مشکلات خانوادگی، شرایط اقتصادی، محیط اطراف و تغییر بافت زندگی از جمله عوامل زمینه ساز بیماری های روحی روانی است که بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، نزدیک به 80 درصد کسانیکه مبتلا به افسردگی و بیماریهای روانی هستند، درکشورهای با درآمد کم یا درآمد متوسط زندگی میکنند.