همه ی ما تجربه ی این حالت ناخوشایند را داشته ایم؛ درست زمانی که انتظارش را نداریم ناگهان متوجه می شویم نکته ی مهمی را فراموش کرده ایم. این فراموشکاری ها گاهی دردسرساز می شوند و حتی ممکن است موقعیت شغلی ما را به خطر بیندازند. بدون شک این مسأله بی علت نیست، اما خبر خوب آنکه همه ی این علت ها چاره ای دارند و می توانیم این مشکل را برطرف کنیم. در اینجا به ۷ علت اصلی این موضوع می پردازیم.
چرا گاهی فراموشکار می شویم؟ با علل اصلی این مسأله آشنا شوید
1. کمبود خواب
داشتن خواب کافی تأثیر بسیار زیادی بر حافظه دارد. کمبود خواب و اختلالات مربوط به آن می تواند حافظه ی ما را تضعیف کند. در پژوهشی در سال ۲۰۱۵ مشاهده شد مردانی که تنها ۴ ساعت در روز خوابیده بودند، در مقایسه با کسانی که خواب کامل داشتند، حافظه ی آن ها تحت فشار دچار مشکل می شد.
2. نگرانی مزمن
وقتی افکار مختلف دائما به ذهن تان هجوم می آوردند، قادر نخواهید بود چیزی را به ذهن بسپارید. وقتی همیشه نگران مسائل مختلفی هستید و سعی دارید چیز جدیدی یاد بگیرید، نگرانی هایتان مانع این کار خواهد شد. برای مثال، به همین خاطر است که صحبت های رئیس تان را به خاطر نمی آورید. چون ذهن شما جای دیگری است. نگرانی بیش از اندازه باید تحت درمان قرار گیرد. تنها در اینصورت است که می توانید گوش دهید، تمرکز کنید و به خاطر بسپارید.
3. نشستن طولانی مدت
تحقیقات نشان داده است ۱۵۰ دقیقه ورزش هفتگی کمک بسیار مهمی به داشتن خوابی مناسب می کند. اغلب مردم شغل های پشت میزی دارند. به این ترتیب اگر در طول روز تحرک نداشته باشید، شب ها نمی توانید خواب راحتی داشته باشید و این مسأله روی حافظه تأثیر می گذارد.