اگر سعی میکنید در آموختن یک موضوع پیچیده، مانند یک زبان جدید یا هر چیز دیگری که مغز شما را تحت فشار قرار میدهد، مهارت کسب کنید، مایکل نیلسن یک پیشنهاد عالی برای شما دارد: فلش کارتها را امتحان کنید. نیلسن یک دانشمند و پژوهشگر در شرکت وای کامبینیتر(Y Combinator) یک شتابدهنده ایدههای آمریکایی است و کتابهایی را نیز در زمینه موضوعاتی که مغز را درگیر میکنند، همانند محاسبات کوانتومی و شبکههای عصبی تالیف کرده است. او اخیراً شرح داده که چرا فلش کارتها اینقدر مفید هستند. کارمندان خودمانی دره سیلیکون ضمن انتقال توصیه نیلسن به دیگران، از جزییات کار او میپرسند.
نیلسن میگوید دو سال قبل او برای اولین بار شروع به حفظ فلش کارتها کرد ( با استفاده از اپلیکیشنی به نام Anki، گرچه گزینههای زیادی در این زمینه وجود دارد). از آن زمان او بیش از 9000 فلش کارت را حفظ کرده است و وقتی در صف خرید چیزی ایستاده یا منتظر وسیله نقلیه است، آنها را مرور میکند. او میگوید که حدود 20 دقیقه در روز این فلش کارتها را مرور میکند. نتیجه فوقالعاده است. نیلسن میگوید او از فلش کارتها برای درک موضوعات پیچیدهای همچون برنامه کامپیوتری AlphaGo استفاده میکند، یک مقاله را چندین بار میخواند، هر بار نکاتی را که باید حفظ کند روی فلش کارت قرار میدهد، تا زمانی که کل مطلب را بفهمد و یاد بگیرد.
او از همین روش برای حفظ کردن محتوای کتابهای کوتاه هم استفاده میکند. همچین برای به خاطر آوردن مکانهایی که دوست دارد از آنها بازدید کند، همین تکنیک را به کار میبرد. او میگوید وقتی با فلش کارت چیزی را میآموزد، هرگز آن را فراموش نمیکند. نیلسن قانون سادهای دارد: اگر یادگرفتن مطلبی باعث شود که در آینده 5 دقیقه در وقت او صرفه جویی شود، نیلسن آن مطلب را روی فلش کارت قرار میدهد، چون یاد گرفتن مطالب با این روش تنها 5 دقیقه زمان میبرد. زمانی که برای مرور این فلش کارتها انتظار میرود، کمتر از 5 دقیقه است، به عبارت دیگر، کمتر از 5 دقیقه طول میکشد تا برخی چیزها را برای همیشه یاد بگیرید"
قطعاً ارزشمند به نظر میرسد. چون این تکنیک برای نیلسن کار میکند، آیا احتمال دارد این روش به درد شما هم بخورد؟ بله چون استفاده از فلش کارت با چند روش قدرتمند ذهن را درگیر میکند.