به گزارش "پاپ شوگر"، در مقادیر اندک، استرس می تواند برای انسان خوب باشد زیرا می تواند به افزایش انرژی تن یا در کسب تمرکز و علت اضافه باره نیاز برای غلبه بر موقعیتی مشکل کمک کند. با این وجود، زمانی که عوامل استرسزا بیش از کران نیرومند هستند، تاثیرات برآمده از آنها بر بهزیستی ما می تواند زیاد منفی باشد. زمانی که عوامل استرسزا حالت مزمن به خود می گیرند، یعنی برای مدت زمانی طولانی پابرجا هستند، می توانند از آستانه بردباری جسمانی و/یا روانی ما عبور کنن
دلایل استرس مزمن
بخش دشوار ماجرا درباره تعریف استرس مزمن این است که عوامل مختلفی موجب بروز استرس در افراد گوناگون می شوند. مسائل رابطه میانی فردی، مشابه موقعیت های احساسی یا مسئولیت ها و منازعه های فامیلی از شایعترین عوامل استرس برای بسیاری از ما محسوب می شوند
همچنین، استرس در مدرسه و محل پیشه نیز وجود دارند که در زندگی های به شدت متصل و به هم پیوسته امروز رهایی از آنها مشکل شده است.
به طور خلاصه، برخی مواقع اوقات حتی خود ما متوجه نیستیم که زندگی روزمره لغایت چه اندازه زیاد به ما استرس وارد می کند. بر همین اساس است که آشنایی با علائم استرس مزمن عاملی کلیدی و مهم برای مقابله با این شرایط محسوب می شود.
چگونه استرس مزمن را تشخیص دهیم؟
استرس مزمن خویش را در کسان گوناگون به خرده متفاوت اثر می دهد. این شرایط می تواند از عقیده اجتماعی، جسمانی، و روانی اثر منفی بر حیات ما داشته باشد.
از عقیده اجتماعی، استرس مزمن می تواند خویش را در قالب تمایل اغلب به گوشه گیری نشانه دهد که مشکل به به است زیرا حمایت یک گروه عاملی کلیدی در مقابله با استرس محسوب می شود. در عصر رسانه اجتماعی امروز تشخیص این شرایط دشوارتر نیز شده است زیرا دوستان اینترنتی می توانند مایه یک پرماسیدن امنیت کاذب شوند که گروهی از رفقا خوب در کناره شما هستند.
اگر با مشکلی بزرگ در زندگی خویش روبرو شوید آیا دوستی دارید که حتی نصف های شب بتوانید به وی زنگ بزنید؟ اگر پاسخ منفی است شاید خویش را به واسطه استرس مزمن منزوی کرده باشید.
از نظر علائم جسمانی، استرس مزمن کمینه از نگرش بالینی خویش را مقداری قابل پیش بینیتر نمایان می کند.
واکنش هایی خودکار به استرس وجود دارند. بعضی از آنها همانند پیامد جنگ یا گریز، ترشح کورتیزول یا بازتاب سیستم ایمنی قابل توجهتر هستند. مشکلی عمده در ارتباط با بازتاب های جسمانی ما به استرس مزمن این است که این پیامد ها پیمان بوده به ما در مقابله با عوامل استرسزای اختصار مدت و شدید، مثل مبارزه کردن یا گریز از دست شکارچیان کمک کنند.
اما عوامل استرسزای کنونی اغلب روانشناختی هستند. زمانی که روبروی کامپیوتر های خویش می نشینیم یا با افکار خویش درگیر هستیم به هیچ تلاش جسمانی نیازی نیست. در عین حال، واکنش های مشابهی مشابه افزایش فشار خون، تپش قلب و ترشح کورتیزول را نیز تجربه می کنیم.
زمانی که این سیستم ها به طور مداوم پرکار هستند، این شرایط در بلند مدت می تواند به فرسایشی شدید منجر شود که مشکلات سلامت جسمانی بلند مدت همانند مرض قلبی، بیماری کلیوی، و نقائص سیستم ایمنی و همچنین دشواری ها سلامت روانی را متعاقب دارد.
البته برخی پیامد های جسمانی استرس مزمن مثل سردرد، اختلالات خواب، دندان قروچه، یا مشکلات گوارشی، از دسته سندرم روده تحریک پذیر، آشکارتر هستند. ولی ممکن است آگاه نباشید که سرچشمه این مشکلات در راستی استرس مزمن است.
شرایطی همانند را می نا برای پیدایش نشان های عاطفی و روانی استرس مزمن در عقیده گرفت. به عنوان مثال، پریشانی و افسردگی شیوه هایی هستند که استرس مزمن می تواند خود را از نظر روانشناختی پرتو دهد. افسردگی می تواند از پرماسیدن انزوا و نگرانی درباره ماضی سرچشمه بگیرد و اضطراب می تواند از نگرانی درباره آینده ناشی شود.
از دیگر نشانگرهای روانشناختی استرس مزمن می طاقت به تحریک پذیری، بی علاقگی، خستگی عاطفی، و قطع روابط اشاره کرد.
چگونگی کاهش استرس
از عقیده اجتماعی، استرس مزمن می تواند خود را در قالب میل اغلب به انزوا اثر دهد
برای رویارویی با استرس مزمن چه کاری می توان انجام داد؟
بخش بزرگواری از روند رویارویی با استرس مزمن شامل تغییر شیوه تفکر ما درباره این شرایط است. ممکن است قادر به کنترل آنچه برای شما رخ می دهد نباشید، ولی بر این که چگونه آن را پردازش می کنید، کنترل دارید.
شما باید انعطاف پذیری خود نسبت به تفکر منفی را تقویت کنید. یومیه با تعیین سه چیز مثبت در حیات خویش و سپس اشاره به این که چرا، چگونه و چه کسی با این چیزهای خوب پیوسته است می توانید این پیشه را انجام دهید که به ما در رویارویی با چرخه تباه منفی بودن کمک می کند.
خودمراقبتی نیز اهمیت دارد. زمانی را برای متمایز شدن از مشغله های روزمره، پیادهروی، وقت گذراندن با خود و گوش دادن به خویش وابستگی دهید. زمانی را در طول روز به طور کامل جدا از فناوری بگذرانید. زمانی که به ندای داخل خود گوش می دهیم بیشتر طریق هایی را برای مقابله با استرس مزمن می یابیم که زیاد ساده نیز هستند. وقت گذراندن با افرادی که همنشین دارید در این گذرگاه اهمیت دارد.
اگر مواردی در حیات ما هستی دارند که به عنوان عوامل استرسزا معرفی شده اند و می توانیم آنها را از بین ببریم، باید این شغل را سپریدن دهید. ولی اگر در این جایگاه قرار نداریم، بهترین راهبرد برای مقابله با استرس مزمن که توانایی ایجاد تغییر در آن را نداریم، دریافت کمک از کسان حرفه ای و توسعه چیرگی های مقابله با استرس است. سپس، هر روز کاری که برای خویش اتمام دهید یا با فردی وقت بگذرانید که پرماسیدن شادی، عشق و امنیت را در شما ایجاد می کنند. بسیاری از ما شدنی است به انگیزه ها مختلف از خانواده خویش دور باشیم و از حمایت آنها برخوردار نباشیم، از این رو یافتن گونه ها دیگری از اجتماع اهمیت دارد.