همچنان که فناوری اطلاعات، توسعه بیشتری می یابد، شبکه ها نیز به عنوان یکی از پیامدهای این توسعه اهمیت بیشتری می یابند. اما شبکه ها فقط منحصر به انواع متداول LANها یا WANها نمی گردند و شبکه سازی روش های دیگری نیز دارد. در این زمینه تجهیزاتی مانند Thin Clientها، Net PC ها و یا Network computer ها مطرح می گردند که هر یک ویژگی های خاص خود را دارند. در این مقاله قصد داریم به معرفی فناوری مرتبط با Thin Clientها بپردازیم.
شبکه مبتنی بر Thin Client، شبکه ای مبتنی بر سرور است که تقریباً کلیه پردازش ها در آن توسط این سرور صورت می پذیرد. کلیه برنامه های کاربردی روی سرور اجرا شده و توسط Clientها قابل استفاده هستند. واژه thin در این تکنولوژی، به دلیل حجم پایین پردازشی است که توسط Clientها صورت می پذیرد. در مقابلِ این تکنولوژیFat Clientها مطرح می باشند که کلیه پردازش ها را روی Client انجام می دهند. به طور کلی ساختار شبکه های مبتنی بر Thin Client از یک سرور با قدرت بالا و تعدادی Client تشکیل شده است که کارآیی محدودی دارند.
Thin Client چیزی جز یک کامپیوتر جمع و جور نیست اما این کامپیوتر برای استفاده به صورت یک پایانه ی شبکه ای طراحی و تنظیم شده است. شکل فوق نمونه ای از یک Thin Client ساخت datasheen را نشان می دهد.
یک شبکه مبتنی بر Thin Client چگونه فعالیت می کند؟
یک شبکه مبتنی بر این تکنولوژی دارای یک یا چند سرور با ویژگی های خاص می باشد. سیستم عامل این سرورها می تواند هریک از سیستم عامل های موجود (با توجه به برنامه های کاربردی موردنظر) نظیر یونیکس، لینوکس،
(Windows NT Terminal Server Edition (NT TSE ، یا ویندوز باشد. علاوه بر سیستم عامل، بر روی هر یک از این سرورها یک نرم افزار کنترلی وجود دارد که فعالیت های Clientها را کنترل می نماید. بسیاری از این نرم افزارهای کنترلی به صورت رایگان عرضه می*شوند و معمولا ً توسط شرکت های نرم افزاری، تولید می گردند.
کاربردها
این شبکه ها در بسیاری از سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. اما بزرگترین مشتریان این شبکه ها، بانک ها، آژانس های هوایی و سازمان هایی هستند که دارای شعبات متعدد می باشند. امروزه از این تجهیزات برای تجهیز مدارس نیز استفاده می شود. با توجه به این نکته که سیستم های Thin Client دارای هارددیسک نمی باشند و امکان download کردن نرم افزار نیز روی آن ها وجود ندارد، هیچ نوع ویروسی نمی تواند سیستم را مورد حمله قرار دهد. به این ترتیب امنیت این نوع سیستم ها تضمین شده می باشد. ارتقاء و نگهداری Thin Clientها بسیار ساده و مقرون به صرفه است. زیرا برای ارتقاء شبکه لازم است فقط سرور مربوطه را upgrade نمود.
ویژگی های شبکه های مبتنی بر تین کلاینت
مدیریت پذیری
در این شبکه فقط کافی است سرور مدیریت گردد. جهت رفع نقایص احتمالی نیز سرور اصلی مد نظر می باشد.
امنیت
در سیستم های Thin Client به علت عدم وجود نقطه ورود به شبکه، عدم امکان download کردن نرم افزار از اینترنت و نصب آن بر روی Clientها و همچنین عدم وجود هارددیسک، ویروسی شدن سیستم ها غیرممکن است. همچنین با استفاده از امکانات سیستم مدیریتی و کنترلی موجود بر روی سرورها می توان دسترسی کاربران را نیز به نحو مطلوب محدود نمود. در صورتی که نرم افزاری بر روی سرور نصب نشده باشد، کاربران نمی توانند از آن استفاده نمایند.
کنترل و نظارت
کاربران شبکه های Thin Client نمی توانند applicationهای خود را بر روی Client نصب نمایند همچنین قادر به تغییر پیکربندی سیستم نیز نمی باشند.
هزینه سخت افزار
این تجهیزات از PCها به مراتب ارزان تر می باشند. به علاوه به دلیل عدم وجود قطعات جانبی، کمتر دچار خرابی می شوند. در نتیجه هزینه نگهداری این تجهیزات نیز کمتر است. ارتقاء و نگهداری Thin Clientها بسیار ساده و مقرون به صرفه است. زیرا برای ارتقاء شبکه لازم است فقط سرور مربوطه را upgrade نمود.
سهولت ارتقاء
برای اضافه کردن ترمینال های جدید به شبکه، فقط کافی است از طریق نرم افزار مرکزی که روی سرور نصب شده نرم افزار کنترلی را روی Client جدید نصب نمود. در صورت خرابی نیز می توان به راحتی ترمینال مورد نظر را از شبکه خارج نمود.
ذخیره انرژی
در مقایسه با کامپیوترهای شخصی، این سیستم ها انرژی کمتری مصرف می نمایند. در این سیستم ها به علت پردازش پایین، توان مصرفی آنها در حدود ده الی بیست وات در ساعت می باشد. در حالی که توان مصرفی یک کامپیوتر از نوع PC در حدود 250 وات در ساعت می باشد.
وابستگی به سرور
با توجه به ساختار Thin Client، لازم است سرور از امنیت بالایی برخوردار باشد. زیرا در صورت از کار افتادن سرور، شبکه به طور کامل مختل خواهد شد. در نتیجه برای جلوگیری از این امر، روش های مختلفی جهت ایجاد redundancy نرم افزاری و سخت افزاری استفاده می شود. مکانیزم های متفاوت Failover نیز برای پردازنده ها و پایگاه داده مورد استفاده قرار می گیرد. امکان Load balancing سخت افزاری و نرم افزاری نیز برای این سرورها از موارد ضروری می باشد که همه این ها قیمت سرور موردنظر را به شدت بالا می برد.
پهنای باند
مانند سایر شبکه های کامپیوتری، پهنای باند این شبکه نیز وابسته به تعداد Clientها می باشد. با توجه به انجام کلیه فرآیندهای پردازشی توسط سرور، ترافیک این شبکه بسیار بالا است. زیرا کلیه دستورات پردازشی باید به سرور منتقل شده و نتایج به Clientها تحویل گردند.
فضای حافظه
با توجه به ساختار این سیستم ها امکان استفاده از هیچ نوع حافظه جانبی نظیر انواع دیسک ها وجود ندارد.
پروتکل های ارتباطی
همان گونه که ذکر شد، دو پروتکل مطرح در این زمینه وجود دارند.
پروتکل Citrix ICA: پروتکلی است محصول شرکت Citrix که به Clientها این امکان را می دهد تا با سرور مرکزی ارتباط برقرار نمایند. با استفاده از این پروتکل بسیاری از applicationهای تحت ویندوز قابل اجرا هستند.
پروتکل RDP: این پروتکل که توسط شرکت مایکروسافت توسعه داده شده، نیز یک پروتکل ارتباطی است که امکان برقراری ارتباط میان سرور و Clientها را میسر می سازد.
نتیجه گیری
در این نوشتار با نوع دیگری از شبکه سازی مبتنی بر فناوری Thin Clientها آشنا شدید. شبکه هایی که تمرکز اصلی آن بر روی سرور بوده و کلاینت ها با حداقل توان پردازشی در اختیار کاربران قرار می گیرند. کاربر عمده این قبیل شبکه ها، با توجه به معایب و مزایای گفته شده، مکان هایی نظیر آژانس های هواپیمایی، بانک ها و مراکز آموزشی می باشند.
روزانه بسیاری افراد در مراکز تجاری و بازارها در پی خرید یک لپتاپ با امکانات متفاوت هستند. مطمئنأ برای خرید یک دستگاه لپتاپ نکات زیادی را باید مد نظر قرار داد. از وزن و شکل ظاهری دستگاه تا امکانات جانبی و خدمات پس از فروش آن. هم اکنون به معرفی 5 ترفند مهم به هنگام خریداری یک دستگاه لپتاپ میپردازیم.
1- هنگام خرید به اندازه و وزن دستگاه توجه کنید.
هدف اولیه تولید لپتاپ ها ساخت دستگاهی است که امکان حمل و نقل داشته باشد. در حال حاضر لپتاپ هائی تولید می شوند که بسیار سبک هستند ولی گران تر هم هستند. اصولأ لپتاپ ها می توانند امروزه به جای کامپیوترهای معمولی هم مورد استفاده قرار گیرند.
2-به پورت ها و امکانات لپتاپ توجه کنید.
مطمئن شوید که لپتاپ مورد نظر شما نیازهای شما را از جهت پورت ها و وسائل قابل اتصال حداقل تا یک سال آینده برطرف خواهد کرد. اگر در محیطی کار می کنید که نیاز به درگاه USB دارید حتماً از فروشنده بخواهید دستگاهی به شما معرفی کند که دارای این درگاه باشد. امکانات بی سیم و بلوتوث هم در حال بازکردن جای خود در دنیای امروزی می باشند. آنها را فراموش نکنید.
3- قابلیت ارتقا.
لپتاپ ها عمومأ دارای قابلیت ارتقای قطعات و متعلقات نیستند مگر در مواردی مثل RAM و دیسک سخت (HDD). ولی معمولأ افزایش سرعت CPU و کارت گرافیکی مقدور نمی باشد. پس لازم است بدانید دستگاهی که می خرید باید نیازهای پردازشی و گرافیکی شما را تا حداقل 2 سال برطرف سازد.
4- خدمات پس از فروش.
لپتاپ ها از قطعات متعددی ساخته می شوند که با وجود کیفیت بالای ساخت امکان خرابی و عیب دارند. سعی کنید دستگاه شما دارای گارانتی معتبری باشد و یا حداقل اگر آن را بدون گارانتی می خرید از وجود مرکز سرویس و خدمات پس از فروش آن در نزدیکی محل سکونت تان مطمئن شوید. از فروشنده بخواهید به شما بگوید کدام قطعات شامل گارانتی می شوند و تا چه مدت. قطعات اصلی شامل صفحه نمایش، باطری، آداپتور، درایو نوری و برد مادر باید حداقل دارای یکسال گارانتی و سه سال خدمات پس از فروش باشند. گول ارزان بودن لپتاپ در بعضی فروشگاهها را نخورید.
5- کاربرد خود را مورد توجه قرار دهید.
اگر دستگاه را برای محیط های سخت مثل محیط های صنعتی یا پر غبار و آلوده می خواهید یا به سراغ نوعی خاص از هر مدل بروید مثلأ خانواده Latitude در لپتاپ ها و Optiplex درکامپیوتر های رومیزی Dell برای این گونه مصارف طراحی شده اند و عمومأ دارای 3 سال گارانتی بین المللی می باشند.
در صورتی که احساس میکنید هنگام کار با کامپیوتر، مانیتور چشم شما را اذیت میکند و یا دچار پرشهای گاه و بیگاه میشود، این مشکل ممکن است مشکلی نرم افزاری باشد که به راحتی و از طریق ویندوز قابل حل است.
بدین منظور:
از منوی Start به Control Panel بروید.
سپس بر روی Display دوبار کلیک کنید.
در پنجره باز شده به تب آخر یعنی Settings بروید و از آنجا بر روی دکمه Advanced کلیک کنید.
در پنجره جدید به تب Monitor بروید.
در آنجا می توانید میزان Screen Refresh Rate را تنظیم و مشاهده کنید؛ این مقدار بر حسب هرتز می باشد و هر چه عدد انتخاب شده بزرگتر باشد میزان پرش صفحه کمتر خواهد بود.
با OK کردن پنجره تنظیمات ذخیره میشود.
این روزها ما در واقع دو آمریکا داریم یا شاید حتی آمریکا را به دو صورت میبینیم؛ یکی آمریکایی با مردم بیکار و در جستوجوی کار که در آن نرخ بیکاری هر روز افزایش پیدا میکند و در مقابل نفوذ فقر و تنگدستی هم بیشتر و بیشتر میشود.
از طرف دیگر این روزها شاهد آمریکایی دیگر هستیم با شرکتهای تکنولوژی بزرگ و با فروش چشمگیر، سرمایههای رو به رشد و البته فرصتهایی که انگار پایانی ندارند. با این اوصاف چندان هم بعید به نظر نمیرسد که بزرگان عرصه تکنولوژی آمریکا جایگاهی ویژه در فهرست ثروتمندترین افراد دنیا برای خودشان دست و پا کرده باشند. شاید باور نکنید اما داراییهای 10 ثروتمند عرصه تکنولوژی آمریکا تا پایان سال 2010 افزایشی برابر 6/13 میلیارد دلار نسبت به سال میلادی گذشته خواهد داشت. بسیاری از این ثروتمندان حالا دیگر آنقدر مشهور شدهاند که در میان اغلب مردم دنیا شناخته میشوند. شاید بیل گیتس نمونه خوبی باشد که این روزها دیگر به عنوان ثروتمندترین مرد جهان شناخته میشود. داراییهای خالص گیتس تا پایان سال 2010 به 54 میلیارد دلار میرسد که این رقم در مقایسه با سال 2009 تا 4 میلیارد دلار رشد پیدا کرده است. شرکت Microsoft که غول نرمافزاری دنیا است، چنان فروش خوبی دارد که از تصور اغلب ما خارج است. سیستم عامل Windows 7 این شرکت که در سال گذشته معرفی شد، فروش هفت نسخهای در هر ثانیه را تجربه کرد تا به این ترتیب قیمت سهام این شرکت را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. این اتفاقی است که مشابه آن برای اغلب شرکتهای بزرگ این عرصه میافتد تا مدیران این شرکتها را به ثروتهای میلیارد دلاری برساند. به این ترتیب مجله معتبر فوربس به تازگی فهرستی از ثروتمندترین افراد عرصه تکنولوژی را اعلام و منتشر کرده است که در آن اغلب نامها آشنا به نظر میرسند. این ثروتمندان به ترتیب عبارتند از:
داراییهای خالص بیل گیتس برابر 54 میلیارد دلار است که نسبت به سال 2009 رشد 4 میلیارد دلاری داشته است. قیمت سهام او در شرکت Microsoft در حال حاضر برابر 16 میلیارد دلار است؛ در حالی که نرخ سهام این شرکت در سال گذشته تقریبا ثابت و بدون تغییر بوده است و تنها با ورود سیستم عامل Windows 7 کمی رشد کرد. با این همه، اما گیتس این روزها تمام وقت خودش را صرف فعالیتهای بشردوستانه در بنیاد بیل و ملیندا میکند و دیگر وقت چندانی را در شرکتی که او را به چنین ثروت هنگفتی رسانده است، نمیگذارند.
2-لری الیسون مدیر عامل و یکی از موسسان شرکت Oracle
یکی از روسای شرکت بزرگ Oracle که داراییهای خالص آن به 27 میلیارد دلار میرسد. این شرکت نرمافزاری هم یکی از پردرآمدترین شرکتهای تکنولوژی است که قیمت سهام آن با رشد 23 درصدی از سال
به چه محتوایی کپی می گویند؟
محتوای کپی از عقیده گوگل به محتوایی گفته می شود که قبل از انتشار آن نسخه ای از آن در وب موجود باشد. یعنی اینکه دقیقا عین همان درونمایه بدون مختصر و کاستی در سایت دیگری هستی داشته باشد.
اما محتوای کپی شکل های دیگری هم دارد. مثلا شدنی است یک نوشتار توسط سایتی منتشر شده باشد و خیلی هم کامل و جامع باشد ولی هر قسمت یا پاراگراف آن از نوشتار یا سایت های دیگری کپی شده باشد. در این صورت هم گوگل متوجه تکراری بودن درونمایه خواهد شد.
بعضی وقت ها عوض کردن درونمایه هم کپی محسوب می شود. یعنی صرفا قسمتی از یک نوشتار را عوض کنیم یا به قول دوستان خلاصه نویسی نماییم و آن را در سایت خویش منتشر کنیم هم گوگل متوجه این قضیه می شود. شاید الان گوگل نتواند به احسان اینطور درونمایه ها رو به عنوان محتوای کپی تشخصی دهد اما بی گمان به عنوان یک محتوای بی کیفیت شناخته می شوند.
از دیگر محتواهایی که کپی محسوب می شود می توان به محتوای تکراری یا Duplicate Content درون وب سایت ها اشاره کرد. یعنی ممکن است دو صفحه در یک تارنما دقیقا عین هم باشند. چه از نظر درونمایه چه از عقیده آدرس URL. آموزش تخصصی سئو که دقیقا در سایت های کبیر با محتوای بسیار چنین اتفاقاتی رخ خواهد داد. به عنوان مثال ممکن است دو مقاله با یک آدرس که یکتا از آن ها با / در آخرش از دیگری جدا شده باشد در سایت هستی داشته باشد که دقیقا در سایت ما چنین اتفاقی افتاده بود و از عقیده گوگل این دو صفحه که با یک آدرس URL بودند تکراری محسوب می شد.
برای هشدار از چنین مشکلاتی می توانید از گوگل وب مستر یا ابزارهای چیره دست تری مثل سایت ahrefs استفاده کنید. این دو ابزار کاربردی دقیقا محتواهای تکراری در سایت تان را به شما نشان می دهند. گذشته به 49/27 دلار برای هر سهم در امسال رسیده است. از طرف دیگر فصل تابستان برای این شرکت علاوه بر درآمد چشمگیری که به همراه داشت، با اخبار مربوط به در اختیار گرفتن «مارک هوارد» مدیر عامل اسبق شرکت HP به عنوان یکی از روسای Oracle حسابی در دنیای تکنولوژی جنجال آفرین شد. همین موضوع قیمت سهام این شرکت را افزایش داد. با این اوصاف حالا کارشناسان و تحلیلگران بازار پیشبینی فصل جدیدی از فعالیتهای این شرکت را کردهاند؛ فصلی که با مدیریت مارک هوارد میتواند سود و درآمد شرکت و از طرف دیگر داراییهای الیسون را هم افزایش دهد.
3-سرگیبرین یکی از موسسان Google
میزان داراییهای خالص او برابر 15 میلیارد دلار است، در حالی که این میزان نسبت به سال 2009 کاهش 300 میلیون دلاری داشته است. به عقیده بعضی از کارشناسان، این اتفاق به دنبال از دست رفتن بخشی از سهم بازار Google در بازار جستوجوی اینترنتی و حضور موتور جستوجوی Bing شرکت Microsoft روی داده است. این در حالی است که این روزها بازار سیستم عامل آندرویید این شرکت به خاطر تمایل شرکتهای تولید کننده موبایلهای هوشمند به استفاده از این سیستم عامل حسابی رونق گرفته است.
4-لری پیج یکی از موسسان Google
او هم مانند همکارش ثروتی با میزان خالص 15 میلیارد دلار دارد. او هم درست مانند سرگی برین شاهد کاهش 300 میلیون دلاری داراییهایش بوده است. درآمد او از منبع شرکت Google تنها یک دلار در هر سال است، اما او سهامدار شرکتهای دیگری مانند Tesla Motors هم هست.
5-مایکل دل مدیر عامل و رییس شرکت Dell
حجم ثروت خالص او برابر 14 میلیارد دلار است. با وجود آنکه شرکت Dell هنوز درگیر تاثیرات بحران مالی سال گذشته است، اما همچنان بیشترین حجم سرمایه این شرکت از سرمایهگذاریهای MSD Capital تامین میشود. با این حال، اما 80 درصد از سهام این شرکت متعلق به مایکل دل است. ثروت خالص او نسبت به سال 2009 تا 500 میلیون دلار کاهش پیدا کرده است و بسیاری از کارشناسان معتقدند این اتفاق به دنبال کاهش 29 درصدی سهام این شرکت در سال گذشته میلادی افتاده است.
6-استیو بالمر مدیر عامل شرکت Microsoft
حجم داراییهای خالص او برابر 1/13 میلیارد دلار است. او این روزها به عنوان یک مدیر عامل پر انرژی و فعال در عرصه تکنولوژی شناخته میشود و بسیاری از کارشناسان موفقیت سیستم عامل جدید این شرکت را به خاطر حضور بالمر در Microsoft میدانند. با این همه اما حجم ثروت خالص بالمر نسبت به سال 2009 تا 200 میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.
7-پل آلن یکی از موسسان شرکت Microsoft
در حال حاضر حجم داراییهای خالص او برابر 7/12 میلیارد دلار است. پل آلن در سال 1983 از شرکت Microsoft بازنشسته شد. با این حال اما شرکت سهامی او با نام Vulcan در زمینه تکنولوژی مانند سفرهای فضایی و هوش مصنوعی سرمایهگذاری میکند. اخیرا هم شرکت Interval Research او بسیاری از شرکتهای بزرگ دره تکنولوژی را به خاطر تخلف از قوانین حق انحصاری تولید متهم کرد. ثروت خالص آلن نسبت به سال 2009 رشدی برابر 2/1 میلیارد دلار داشته است.
8-جف بزوس مدیر عامل شرکت Amazon
داراییهای خالص او برابر 6/12 میلیارد دلار است. قیمت سهام شرکت او در سال 2010 افزایش 30 درصدی داشته است که این اتفاق باعث افزایش داراییهای خاص بزوس تا 8/3 میلیارد دلار بیشتر شده است. او همچنان 90 درصد از ثروتش را از سهام شرکت Amazon بهدست میآورد. او از ابتدای سال 2010 موفق شده است تا 400 میلیون دلار از سهام شرکتش را به فروش برساند.
9-مارک زوکربرگ موسس شبکه اجتماعی Facebook
او تمام داراییهایش را از منبع شبکه اجتماعی پرطرفدارش بهدست آورده است تا جایی که حالا حجم ثروت او به 9/6 میلیارد دلار میرسد. کارشناسان اعلام کردهاند که ارزش شبکه اجتماعی او نسبت به سال گذشته میلادی تا سه برابر بیشتر شده است. این شرکت هنوز کاملا خصوصی است، با درآمدی که انتظار میرود تا پایان سال 2010 به 2 میلیارد دلار برای یک سال برسد. سرمایهگذاریهای خصوصی انجام شده در این شرکت برابر 23 میلیارد دلار است.
10-استیو جابز مدیر عامل شرکت Apple
مدیر عامل سیب پر طرفدار دنیای تکنولوژی، ثروتی برابر 1/6 میلیارد دلار دارد که انتظار میرود این ثروت در سالهای آینده رشد زیادی داشته باشد. دلیل این پیش بینی هم به معرفی و عرضه محصولات جنجالی و پر طرفدار این شرکت مانند iPad و iPhone مربوط میشود که بیشترین میزان درآمد و سود این شرکت را به خودشان اختصاص دادهاند. در حال حاضر شرکت Apple ارزشمندترین شرکت در تمام آمریکا به حساب میآید و همین موضوع برای تضمین افزایش ثروت مدیر عاملش کافی به نظر میرسد. با تمام اینها، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که بیشترین حجم ثروت جابز از سهام آن در شرکت Disney بهدست آمده است. ارزش سهام او در این شرکت در حال حاضر برابر 4/4 میلیارد دلار است و ثروت خالص او نسبت به سال 2009 رشد یک میلیارد دلاری داشته است.